Într-o atmosferă destinsă și înconjurat de prieteni pe care nu i-a mai văzut de zeci de ani, Viorel Baetu, cunoscut în lumea cărților ca Michael Cuțui-Baetu a prezentat publicului timișorean două dintre creațiile sale: “Trei Doamne!…si toti Trei…în Himalaia, pe Kala Pattar” și “Ortopezii, lansând apoi în premieră noul său volum ”Crime scurte…. Crime lungi”.

 Viorel Baetu s-a născut în 1948 la Timișoara, a absolvit Institutul Politehnic Timișoara și s-a mutat cu familia în Germania în august 1989.

Autorul este vicepreşedintele asociaţiei culturale “ ARS LONGA “ din Nürnberg, face parte din comitetul LARG (Liga asociaţiilor Româno-Germane), este membru al Ligii Scriitorilor din România, membru al „Deutschen Jurnalisten Verband Bayern “ (Asociaţia jurnaliştilor germani din Bavaria) al AMJRP (Asociatia Mass-Media a jurnaliştilorde limbă română de pretutindeni cu sediul la Montreal – Canada și colaborează cu peste 40 de ziare și reviste din toată lumea.

A revenit în orașul său natal, la invitația Bibliotecii Județene Timiș pentru a-și împărtăși cărțile cu publicul timișorean. Scriitorul și cărțile sale au fost prezentate în deschidere de directorul B.J.T. scriitorul Tudor Crețu.

Au fost momente emotionante, de literatură bună, în ambientul unei expoziții de pictură, totul desfășurat în sălile atât de sugestiv numite „CafeText” de la Bastion.

Bun venit acasă în frumosul oraș de pe malul Begheiului!

Leave a Reply