Mariana S. ŢĂRANU la lansarea lucrării Principelui Radu

În ajunul zilei în care am sărbătorit Marea Unire, am avut fericita ocazie de a participa la un eveniment deosebit din viaţa mea. La 25 martie, împreună cu un grup de moldoveni, am asistat la prezentă la lansarea lucrării  “Provizoratul istoric”, scrisă de Alteţea Sa Principele Radu al României. Evenimentul s-a desfăşurat în oraşul Focsani, în cadrul parteneriatului educaţional –  “Împreună pe drumuri de istorie şi cultură”. “Provizoratul istoric” este cel mai recent volum de publicistică semnat de Principele Radu, o lucrare apărută la prestigioasa editură Polirom,  conţinând articole, eseuri, declaraţii şi conferinţe susţinute în perioada 2007 -2010. Cartea Alteţei Sale continuă seria deschisă de volumele “Europa din noi” şi “Biblioteca în flăcări”.

“Provizoratul istoric” este prefaţat de Roger Griffin, profesor la Universitatea din Oxford şi abordează subiecte care privesc sub toate aspectele identitatea românească. Pornind de la analiza specificului societăţii româneaşti în contextul evoluţiei statale din ultimii 150 de ani, Principele Radu ne arată de ce nu avem încă un stat cu instituţii bine structurate, fiabile, profesioniste. “Provizoratul istoric” este considerată în acest moment cea mai bine vândută carte a editurii Polirom.

PS! Aduc sincere mulţumiri familiei Constantinescu din Focşani, care a făcut posibil desfăşurarea acestui eveniment şi a avut amabilitatea de a mă invita.

Mariana S. ŢĂRANU,

doctor în ştiinţe istorice

 

Leave a Reply